NEW DALE JONES - EVANS OFFICES & GALLERY

Welcome to our new office + gallery APRIL 2012

THE WATER HOUSE

1995-2001 | Single Residential | Rushcutters Bay NSW | 370m² | photo Paul Gosney, John Gollings

The terrace, an 1890 heritage item of local significance was opened up horizontally and vertically to permit the climate, natural air and light to flow through. This also allowed clean sight lines which created the optical illusion of a bigger site. A dramatic internal light well floods light into a vertical stack of glass walled bathrooms next to a floating staircase. The living spaces look out to a mysterious, sculpturally screened pavilion, which floats over a black, grotto-like swimming pool.

Design dje

Awards

  • 2002 New South Wales RAIA Commendation Single and Multiple Housing
  • 2002 Belle House of the Year

Media

  • 2012 House & Housing 101, dezignzens beisistudio, Hong Kong
  • 2005 Emergence: Morphogenic Design Strategies, Practice profile, Wiley Academy, UK