NEW DALE JONES - EVANS OFFICES & GALLERY

Welcome to our new office + gallery APRIL 2012

INDIAN OCEAN RETREAT

1998-2000 | Leisure | Margaret River WA | 250m² | photo Stephen Blakeney, Ashley Jones-Evans

Overlooking the Indian Ocean the architectural design is composed as a journey to both conceal and reveal its powerful natural setting as you descend into and through its open courts, cave like and transparent spaces. The architectural spaces form carefully framed horizontal, picturesque views to amplify this pristine coastal setting. An elongated solid wing is positioned along the sand dunes contours while the living space is dynamically cantilevered over the flora, pointing out to the sea.

Design dje

Awards

  • 2001 West Australian RAIA Architecture Award
  • Single Residential category WA Chapter Awards
  • 2001 BHP Metal Building Award
  • Metal Building Products Manufacturers Association

Media

  • 2005 Phaidon publications: 10.10_2 100 Architects 10 Critics, UK
  • 2003 Beach Houses 2, Images Publishing, Australia